پنل کاربر سبد خرید
ورود / عضویت



ورود
عضویت
بازیابی رمز
ورود / عضویت
۰
ضایعات برنج و راهکار های کاهش آن پس از برداشت
ضایعات برنج و راهکار های کاهش آن پس از برداشت

ضایعات برنج و راهکار های کاهش آن پس از برداشت

تبلیغات
ضایعات برنج و راهکار های کاهش آن پس از برداشت
برنج غذای اصلی بیش از ۳ میلیارد نفر در جهان است که حدود نیمی از جمعیت کنونی دنیا را در بر می گیرد. ۲۷ درصد از انرژی و ۲۰ درصد از پروتئین مصرفی انسان ها در کشور های در حال توسعه از برنج تامین می شود.

    ضایعات برنج و راهکار های کاهش آن پس از برداشت

    به منظور جلوگیری از ضایعات برنج پس از برداشت توصیه های فنی از مواردی است که کشاورزان را قادر می سازد تا از رنج خود برنج سالمی برداشت نمایند آن چه در پی می آید مجموعه ای از توصیه های فنی است که از سوی گروه تخصصی مکانیزاسیون زراعت برنج با همت و تلاش کارشناسان حوزه ترویج و نظام بهره برداری تدوین شده است.

    توصیه های فنی در خصوص عملیات پس از برداشت

    پس از عملیات خرمنکوبی شلتوک را در کیسه و انبار مناسب نگهداری نمایید.

    ضایعات برنج و راهکار های کاهش آن پس از برداشت

    خشک کردن شالی در خشک کن های بستر خوابیده می بایست از درجه حرارت کم حدوداً ۳۷ شروع و پس از گذشت مدتی با درجه حرارت ۴۲ خشک شود تا از بروز تنش های حرارتی به ویژه ترک در دانه جلوگیری شود. پیشنهاد می شود حداکثر ارتفاع شلتوک داخل خشک کن های بستر خوابیده ۵۰ سانتیمتر باشد. یکی از دلایل افزایش درصد خرد در مرحله تبدیل، جایگزین شدن پوست کن تیغه ای به جای پوست کن نوع غلتک لاستیکی می باشد. استفاده از پوست کن تیغه ای به هیچ وجه توصیه نمی شود. تعداد شلتوک موجود در برنج قهوه ای در مرحله پوست کنی نبایستی از ۲۰ درصد بیشتر باشد در غیر اینصورت وجود شلتوک مازاد موجب افزایش درجه حرارت و در نتیجه افزایش تنش های حرارتی و مکانیکی در مرحله سفید کردن می شود.

    ضایعات برنج و راهکار های کاهش آن پس از برداشت

    سفید کردن برنج طی چند مرحله به جای یک مرحله تاثیر بسیار زیادی در افزایش درصد برنج سالم و همچنین کاهش میزان تنش های حرارتی و مکانیکی وارده بر برنج را دارد.

    ضایعات برنج و راهکار های کاهش آن پس از برداشت

    دور مناسب توپی سفید کن تیغه ای در محدوده ۸۵۰ تا ۹۰۰ دور در دقیقه می باشد. در دور های پایین تر از این محدوده میزان ماندگاری برنج در محفظه سفید کن بیشتر شده و درصد خود افزایش می یابد و در دور های بالاتر در اثر ضربه شکست برنج بیشتر خواهد شد. از بالا بردن بیش از حد درجه سفیدی ( درجه پولیش ) در مرحله سفید کردن برنج خودداری نمایید. این عمل نه تنها باعث افزایش درصد خرد برنج می گردد بلکه ارزش غذایی برنج را نیز می کاهد.

    ضایعات برنج و راهکار های کاهش آن پس از برداشت

    توصیه مکانیزاسیون برنج در مرحله برداشت و استفاده از کمباین های مخصوص برداشت مستقیم برنج ضمن کاهش ضایعات کمی موجب بهبود کیفیت برنج در مرحله تبدیل نیز می شود. بررسی ها نشان می دهد برداشت مستقیم برنج و تبدیل بلافاصله آن سبب ارتقاء راندمان تبدیل شلتوک به برنج سفید می گردد.

    ضایعات برنج و راهکار های کاهش آن پس از برداشت

    • درصد رطوبت شلتوک عامل مهمی بر درجه پوست کنی شلتوک و درصد شکست برنج محسوب می شود.
    • رطوبت شلتوک برای تبدیل با توجه به نوع رقم و سیستم تبدیل مورد استفاده متفاوت بوده و برای نوع تیغه ای در حدود ۸ تا ۹ درصد مناسب می باشد.

    ضایعات برنج و راهکار های کاهش آن پس از برداشت

    بدون شک رعایت دستورالعمل های فنی و توصیه های کارشناسی محققین و مروجین برنج در امور کاشت، داشت، برداشت و پس از برداشت از راه های اصلی جهت دستیابی به افزایش عملکرد در واحد سطح و نیز کاهش میزان ضایعات می باشد.

    ضایعات برنج و راهکار های کاهش آن پس از برداشت

    تبلیغات
    برچسب ها
    منابع
    نویسنده
    فرهنگ نصیری
    فرهنگ نصیری

    فرهنگ در رشته‌ی مهندسی کامپیوتر تحصیل کرده و در تیم تولید محتوا فعالیت می کند. زمان آزادش را صرف یادگیری مطالب آموزشی در زمینه استراتژی محتوا و بازاریابی آنلاین می کند.
    مجموع پست ها: 281 مجموع سوالات: 0 مجموع پاسخ ها: 1
    مطالب مرتبط
    تبلیغات
    سایر آموزش های کشاورزی
    پرسش و پاسخ
    ۰ پاسخ
    ۰ امتیاز
    برد جاروبرقی سامسونگ
    آشنایی با بُرد های الکترونیکی کنترل سرعت موتور جاروبرقی و اجزای آن
    سوالتان را بپرسید
    تبلیغات
    محصولات آموزشی
    فروشگاه