پنل کاربر سبد خرید
ورود / عضویت



ورود
عضویت
بازیابی رمز
ورود / عضویت
۰
مدیریت تغذیه گاو خشک
تبلیغات
مدیریت تغذیه گاو خشک
هدف از خشک کردن گاو، استراحت دام به منظور شروع دوره شیردهی بعدی است. این دوره به گاو اجازه می دهد تا مقداری از مواد غذایی مورد احتیاج بدن خود را ذخیره کرده و غده پستان نیز برای تولید شیر آماده شود.

روش خشک کردن گاو

خشک کردن گاو باید تا جایی که امکان پذیر باشد، سریع انجام گیرد بدون این که به پستان آسیبی وارد شود. بدین منظور اجازه دهید فشار پستان به نقطه ای برسد که ترشح شیر متوقف شود و در نهایت شیر باقی مانده در پستان توسط خون جذب گردد. بهترین روش برای اغلب گاو ها توقف یکباره دوشش و اجازه جذب هر چه سریع تر شیر است.

این روش به ویژه مخصوص گاو هایی است که مشکل ورم پستان ندارند. دوشیدن متناوب (حذف تدریجی دوشش تا زمانی که گاوها کاملا خشک شوند) مرحله خشک کردن گاوها را طولانی تر می کند، هرچند برای گاو های پر تولید یا گاو هایی با سابقه ورم پستان شدید، مطلوب می باشد. دوشش ناکامل (ماندن شیر در غدد پستان) به دلیل این که مرحله خشک کردن را بسیار طولانی می کند، هرگز توصیه نمی شود.

مدیریت تغذیه گاو خشک

توجه داشته باشید که باید مصرف خوراک را کاهش دهید و در خوردن آب نیز محدودیت اعمال کنید. بعد از آخرین دوشش، سرپستانک ها را کاملا تمیز کرده و در محلول ضدعفونی کننده قرار دهید و یک آنتی بیوتیک موثر به کار برید تا مشکل عفونت های جدید برای پستان در دوره های بعدی ایجاد نگردد.

مدت دوره خشکی و شرایط بدنی در موقع زایمان با یکدیگر ارتباط دارند. دوره خشکی برای جبران ذخایر بدنی گاوی که در اواخر آبستنی وضعیت بدنی ضعیفی دارد، بسیار حائز اهمیت می باشد. از طرف دیگر چاقی زیاد نیز نامطلوب است. چنین گاو هایی به بیماری هایی نظیر کتوز (اختلالات گوارشی) حساس تر اند. بهترین زمان پیشنهادی برای خشک نمودن گاو 60 روز قبل از زایش می باشد که سبب افزایش تولید شیر می گردد.

تغذیه گاو های خشک

تغذیه در این دوره شامل مواد غذایی مورد نیاز برای نگهداری بدن، رشد گوساله و در گاو های ضعیف بهبود وضعیت بدنی است.

مدیریت تغذیه گاو خشک


تغذیه گاوهای خشک به دو مرحله تقسیم می شود

45 روز ابتدای خشکی

در این مرحله باید مصرف ماده خشک را کنترل کنید به نحوی که خوراک از 2% وزن بدن گاو بیشتر نشود. در این دوره نباید پروتئین اضافی در اختیار گاو قرار گیرد. احتیاج گاو خشک به کنسانتره اغلب ناچیز است و با مصرف روزانه حداقل 1/5 کیلوگرم به ازای هر رأس گاو تامین می شود، هر چند مقدار مصرف کنسانتره با توجه به کیفیت علوفه و وضعیت بدنی گاو خشک از صفر تا 3 کیلوگرم در روز متغیر می باشد، در این مرحله مقدار پروتئین کمتر (12%) و مقدار فیبر خام بیشتر از جیره گاو های شیرده خواهد بود.

علوفه می تواند 80% ماده خشک مصرفی جیره را تشکیل دهد. به منظور پیشگیری از ناراحتی های گوارشی قسمتی از آن باید به صورت خرد نشده داده شود. خوب است بدانید سیلوی ذرت به دلیل انرژی زیاد که سبب چاقی می شود نباید بیش از 50% ماده خشک علوفه مصرفی باشد. همچنین نسبت کلسیم و فسفر 1/45 تا 1/65% را رعایت کنید.

مدیریت تغذیه گاو خشک

دو هفته آخر خشکی

گاو ها از جیره دوره خشک به تدریج به جیره اوایل شیردهی انتقال می یابند. هدف از مدیریت تغذیه در این دوره پیشگیری از بیماری های بعد از زایمان می باشد. در این مرحله به گاوها روزی 1/8 تا 2/5 کیلوگرم کنسانتره بدهید و به تدریج آن را افزایش دهید تا زمانی که به اندازه 1% وزن بدنشان کنسانتره دریافت کنند. علوفه خرد نشده بلند نیز باید به مقدار 0/5% وزن بدن به گاو ها تعلیف شود تا از جا به جایی شیردان جلوگیری شود.

در این دوره علوفه مصرفی نیز در حدود 70% ماده خشک مصرفی می باشد. در شروع این مرحله بایستی 6 گرم نیاسین (ویتامین B3) در روز تا 12 هفته بعد از زایمان برای جلوگیری از کتوز (اختلالات گوارشی) در اختیار گاو ها قرار دهید. برای استفاده از سایر افزودنی ها در این دوره با کارشناسان تغذیه دام مشورت نمایید. توجه داشته باشید اگر پروتئین و مواد معدنی در هفته های آخر دوره خشکی متوازن نباشد، تغذیه با جیره هایی مشابه با گاو های شیرده برای گاو های خشک بسیار مشکل آفرین خواهد شد.

مدیریت تغذیه گاو خشک

تبلیغات
برچسب ها
منابع
نویسنده
مهتاب حمیدی راد
مهتاب حمیدی راد عضو تیم استپ هلپ

در حال حاضر دانشجو رشته مهندسی صنایع می باشم و در زمینه تولید محتوا فعالیت می کنم
مجموع پست ها: 81 مجموع سوالات: 0 مجموع پاسخ ها: 0
مطالب مرتبط
تبلیغات
سایر آموزش های دام
پرسش و پاسخ
۰ پاسخ
۰ امتیاز
اندروید سیستم ریکاوری
آموزش تصویری ریست فکتوری تبلت های لنوو Lenovo A7-40, A7-50
۰ پاسخ
۰ امتیاز
اندروید سیستم ریکاوری
آموزش تصویری ریست فکتوری تبلت های لنوو Lenovo A7-40, A7-50
۰ پاسخ
۰ امتیاز
موتور ۱۲ولت بزرگ سشوار
انواع موتور الکتریکی سشوار و طرز کار آن ها
سوالتان را بپرسید
تبلیغات
محصولات آموزشی