پنل کاربر سبد خرید
ورود / عضویت



ورود
عضویت
بازیابی رمز
ورود / عضویت
۰
معرفی محصولات متنوع گوجه فرنگی
معرفی محصولات متنوع گوجه فرنگی

معرفی محصولات متنوع گوجه فرنگی

تبلیغات
معرفی محصولات متنوع گوجه فرنگی
از سری آموزش های بخش کشاورزی و باغداری این بار جهت آشنایی بیشتر شما باغداران و علاقه مندان عزیز با مقاله معرفی محصولات متنوع گوجه فرنگیبا هم همراه می شویم.

    ارزش تغذیه ای گوجه فرنگی

    گوجه فرنگی از نظر ارزش تغذیه ای اهمیت بسزایی دارد و در سال های اخیر تحقیقات متنوع و زیادی در مورد خواص تغذیه ای و درمانی گوجه فرنگی انجام شده است. گوجه فرنگی یکی از رایجترین سبزی های مصرفی است که به صورت تازه خوری و کنسرو مورد استفاده قرار می گیرد. گوجه فرنگی و محصولات متنوع آن حاوی مواد آنتی اکسیدانی مانند لیکوپن، اسکوربیک اسید و مواد فنلی می باشند. گوجه فرنگی موجب کاهش خطر سرطان به ویژه سرطان پروستات و بیماری های قلبی و عروقی می گردد. لازم به ذکر است که پوست و بذر گوجه فرنگی که در کارخانه های تولید رب گوجه به عنوان ضایعات دور ریخته می شوند، سرشار از لیکوپن و بتاکاروتن است. مصرف روزانه نوشیدنی های فرموله شده با گوجه فرنگی موجب افزایش محافظت آنتی اکسیدانی سلول ها می گردد. لیکوپن با غیر فعال کردن آنزیم های سازنده کلسترول موجب کاهش کلسترول خون می شود. غلظت لیکوپن در شیر و پلاسمای خون زنان شیرده با مصرف گوجه فرنگی و محصولات آن افزایش یافته و به دنبال آن، غلظت لیکوپن در خون بچه های شیرخوار افزایش می یابد. در این مورد مصرف سس گوجه فرنگی بسیار موثرتر از خود گوجه فرنگی است. فرآیندهای حرارتی در کارخانه ها موجب کاهش ویتامین C، اما افزایش آنتی اکسیدان های محلول در آب و مواد فنلی خواهد شد.


    رب گوجه فرنگی (Tomato Paste)

    محصولات متنوع گوجه فرنگی

    در تولید کنسرو رب گوجه فرنگی، اصول ساخت خوب (GMP) و پیاده سازی مقررات مندرج در استانداردهای ملی ایران به شماره ۱۸۳۶، ( رعایت اصول بهداشتی در واحدهای تولید کننده مواد غذایی ) و ۵۴۸۹، ( آیین کار تولید کنسرو رب گوجه فرنگی ) از برنامه های پیش نیاز ضروری محسوب می شود.

    کنسرو آب گوجه فرنگی (Tomato Juice)

    هم اکنون نوشیدن آب گوجه فرنگی به عنوان یک آب میوه گوارا و طبیعی همراه با صرف صبحانه در کشورهای اروپایی بسیار متداول می باشد. ترکیبات گوجه فرنگی شبیه آب پرتقال است. آب گوجه فرنگی حاوی ۱۵-۲۵ میلی گرم ویتامین C در ۱۰۰ گرم می باشد. آب پرتقال حاوی ۵۳ میلی گرم ویتامین C در ۱۰۰ گرم است. ویتامین A آب گوجه فرنگی ۴ برابر آب پرتقال بوده و همچنین دارای مقادیر مناسبی از منگنز، آهن و مس می باشد. کنسرو آب گوجه فرنگی باید دارای عطر، رنگ و طعم مناسب باشد، از این رو گوجه های مصرفی باید خوش رنگ، عاری از ترک خوردگی، پر آب و کم بذر و حاوی اسیدیته بالا باشند. اگر گوجه فرنگی خیلی رسیده باشد، آب آن بی مزه و اگر نارس باشد، آب آن کم رنگ و بی طعم است.

    محصولات متنوع گوجه فرنگی

    پوره گوجه فرنگی (Tomato Puree)

    محصولات متنوع گوجه فرنگی

    سس کچاپ (Ketchup) مراحل تهیه

    سس کچاپ یکی از رایجترین و پرطرفدارترین سس های موجود در جهان و در کشور ما می باشد.

    محصولات متنوع گوجه فرنگی

    کنسرو گوجه فرنگی (Tomato Can)

    کنسرو شامل گوجه فرنگی پوست گیری شده به صورت درسته و قطعه قطعه است که در داخل آب گوجه فرنگی یا پوره گوجه فرنگی قرار می گیرد.

    محصولات متنوع گوجه فرنگی

    سرکه گوجه فرنگی (Tomato Vinegar)

    با تولید سرکه گوجه فرنگی و استفاده از آن می توان از عطر و طعم مطبوع آن در تولید محصولات مختلف استفاده کرد و از خواص تغذیه ای آن بهره مند شد.

    محصولات متنوع گوجه فرنگی

    برگه گوجه فرنگی (Dried Slices Of Tomato)

    از دیرباز مصرف برگه گوجه فرنگی در کشور ما ایران مرسوم بوده است. گوجه فرنگی را در تابستان به صورت ورقه های نازک خشک کرده و در زمستان به عنوان چاشنی و طعم دهنده در غذاهای مختلف استفاده می کردند. امروزه می توان این محصول را به طور صنعتی تولید و در بسته بندی های مختلف و مورد قبول به بازار عرضه داشت.

    محصولات متنوع گوجه فرنگی

    گوجه فرنگی های ریز خشک شده (Tomato raisins)

    در کشورهای اروپایی واریته های خاصی از گوجه فرنگی که بسیار ریز هستند را، ابتدا پوست گیری کرده، سپس خشک و استفاده می کنند.

    محصولات متنوع گوجه فرنگیمحصولات متنوع گوجه فرنگی

    پودر گوجه فرنگی (Tomato powder)

    آب گوجه فرنگی را می توان با استفاده از خشک کن های پاششی و انجمادی به صورت پودر در آورده و در بسته بندی های متنوع به بازار عرضه نمود. پودر گوجه فرنگی به عنوان ماده دهنده طعم، عطر و رنگ در مواد غذایی مختلف از جمله ماکارونی استفاده می شود.

    محصولات متنوع گوجه فرنگی

    گوجه فرنگی منجمد (Frozen Tomato)

    گوجه فرنگی را می توان به صورت کامل، قطعه قطعه و خرد شده منجمد کرده و در موقع لزوم از آن استفاده نمود. کاهش کیفیت تغذیه ای و فیزیکی گوجه فرنگی در هنگام انجماد و رفع انجماد بسیار مهم است. با خشک کردن جزیی گوجه فرنگی قبل از انجماد می توان به مقدار قابل توجهی از کاهش کیفیت آن جلوگیری نمود.

    محصولات متنوع گوجه فرنگی

    گوجه فرنگی قطعه قطعه شده (Diced Tomatoes)

    محصولات متنوع گوجه فرنگی

    • گوجه فرنگی قطعه قطعه بدون نمک (Diced Tomatoes No Salt Added)
    • گوجه فرنگی قطعه قطعه با ریحان و سیر (Tomatoes with Basil and garlic)
    • گوجه فرنگی قطعه قطعه با ادویه های ایتالیایی (Diced Tomatoes with Italian Herbs)
    • گوجه فرنگی کبابی قطعه قطعه ( کباب شده بر روی آتش ) (Fire Roasted Diced Tomatoes)
    • گوجه فرنگی کبابی قطعه قطعه با فلفل سبز (Fire Roasted Diced Tomatoes with Green Chilies)
    • گوجه فرنگی خورشتی (Stewed Tomatoes)

    گوجه فرنگی درسته (Whole Tomatoes)

    محصولات متنوع گوجه فرنگی

    • گوجه فرنگی درسته کبابی (Fire Roasted Whole Tomatoes)
    • گوجه فرنگی سبز کبابی (Fire Roasted Green Tomato)
    • گوجه فرنگی درسته بدون پوست با ریحان (Ygolc Peeled Tomatoes with Basil)

    گوجه فرنگی خرد شده ( رنده شده ) (Crushed Tomatoes)

    محصولات متنوع گوجه فرنگی

    • گوجه فرنگی خرد شده با ریحان (Crushed Tomatoes with basil)
    • گوجه فرنگی کبابی خرد شده (Fire Roasted Crushed Tomatoes)
    • گوجه فرنگی خرد شده بدون پوست (Ground Peeled Tomatoes)

    سس گوجه فرنگی (Tomato Sauces)

    محصولات متنوع گوجه فرنگی

    در این مورد سس های بسیار متفاوت و متنوعی را می توان تولید نمود.

    • سس پیتزا (Pizza Sauce)
    • سس محصولات خمیری مانند ماکارونی (Pasta Sauces)
    • سس گوجه فرنگی با فلفل قرمز (Chili Salsa)
    • سس گوجه فرنگی با گوشت و بدون گوشت (Tomato Sauce with and without Meat)

    در مورد سس ماکارونی و محصولات خمیری می توان محصولات بسیار متنوعی را مانند سس ماکارونی با ریحان، با قارچ، با سیر و پیاز، با پنیر، با گوجه کبابی و غیره تولید نمود.

    سوپ گوجه فرنگی (Tomato Soup)

    با حبوبات و سبزی های مختلف می توان محصولات متنوعی از جمله سوپ گوجه فرنگی با عدس، با لوبیای سیاه و غیره را تولید کرد. در بارسلونای اسپانیا غذایی بسیار مطلوب و مورد پسند به نام نان گوجه فرنگی (Tomato Toast) با استفاده از نان، روغن، روغن زیتون، گوجه فرنگی، سیر، نمک و فلفل سیاه تهیه می شود. درآمریکا و ایتالیا محصولی شبیه نان گوجه فرنگی با استفاده از نان، روغن و زیتون تولید می گردد. در اروپا محصولات متنوع دیگری مانند کیک گوجه فرنگی (Tomato Pie) و شکلات گوجه فرنگی نیز تولید می شود.

    محصولات متنوع گوجه فرنگی

    استفاده از ضایعات کارخانه ها در تولید محصولات گوجه فرنگی

    از آب پنیر می توان در تهیه کنسرو آب گوجه فرنگی و ایجاد طعم مطلوب و همچنین از پودر آب پنیر در تهیه انواع سس های گوجه فرنگی به ویژه سس کچاپ استفاده کرد. سیب زمینی شیرین و ضایعات کارخانه های نشاسته سازی، محصولات مفید و ارزان قیمت دیگری در تهیه سس های مختلف می باشند، می توان از ضایعات کارخانه های فرآوری گوجه فرنگی به ویژه پوست و بذر در تهیه محصولات دیگر استفاده نمود. استفاده از روغن بذر گوجه فرنگی در تهیه سس مایونز موجب افزایش طعم و پایداری بیشتر آن می گردد. استفاده از پوست و بذر خشک شده گوجه فرنگی در تهیه رب گوجه فرنگی موجب غنی شدن قابل توجه رب از نظر لیکوپن ( ۵۸ درصد بیشتر از رب گوجه معمولی ) و بتاکاروتن (۹۹ درصد بیشتر از رب گوجه معمولی ) می شود.

    تبلیغات
    برچسب ها
    نویسنده
    فرهنگ نصیری
    فرهنگ نصیری

    فرهنگ در رشته‌ی مهندسی کامپیوتر تحصیل کرده و در تیم تولید محتوا فعالیت می کند. زمان آزادش را صرف یادگیری مطالب آموزشی در زمینه استراتژی محتوا و بازاریابی آنلاین می کند.
    مجموع پست ها: 281 مجموع سوالات: 0 مجموع پاسخ ها: 1
    مطالب مرتبط
    تبلیغات
    سایر آموزش های کشاورزی
    پرسش و پاسخ
    ۰ پاسخ
    ۰ امتیاز
    برد جاروبرقی سامسونگ
    آشنایی با بُرد های الکترونیکی کنترل سرعت موتور جاروبرقی و اجزای آن
    سوالتان را بپرسید
    تبلیغات
    محصولات آموزشی
    فروشگاه