پنل کاربر سبد خرید
ورود / عضویت



ورود
عضویت
بازیابی رمز
ورود / عضویت
۰
معرفی گیاه دارویی زعفران جهت توسعه کشت
معرفی گیاه دارویی زعفران جهت توسعه کشت

معرفی گیاه دارویی زعفران جهت توسعه کشت

تبلیغات
معرفی گیاه دارویی زعفران جهت توسعه کشت
یکی از گیاهان تیره زنبق که منشا این گیاه را ایران ذکر کرده اند. گیاهی است علفی و چند ساله با پیازي کوتاه، مدور، سخت و توپر به رنگ سفید که توسط پوششی از الیاف قهوه اي رنگ و شبکه مانند پوشیده شده است. وزن پیازها متفاوت و از 0.5 تا 60 گرم متغیر است. ارتفاع گیاه بین 15 تا 20 سانتی متر است. گل ها معمولا اوایل پاییز و برگ ها بعد یا هم زمان با ظهور گل ها، ظاهر می شوند. زعفران گیاهی عقیم بوده و بذر تولید نمی کند.

ترکیبات شیمیایی و خواص دارویی زعفران

مواد موثره زعفران از سه هتروزید به نام پیکرورتین، پیکروکروسین و کروسین تشکیل شده است. عمده ترین ترکیب اسانس را سینیول تشکیل می دهد. از کلاله زعفران در منابع مختلف به عنوان ماده دارویی، معطر و فرح بخش و شادی آفرین، ذکر کرده اند. همچنین به عنوان محرک اشتها و هضم کننده غذا و معالجه دل درد و سرفه مورد استفاده قرار می گیرد. از عطر و رنگ زعفران در صنایع غذایی استفاده می شود.

معرفی گیاه دارویی زعفران جهت توسعه کشت در استان قم

نیازهاي اکولوژیکی زعفران

زعفران گیاهی نیمه گرمسیری و کم توقع است. در مناطقی که دارای زمستان هاي ملایم و تابستان هاي گرم و خشک است به خوبی می روید. فصل رویش از اوایل مهر ماه شروع شده و تا اواخر اردیبهشت سال بعد، ادامه دارد. در طول فصل رویش به آفتاب فراوان و درجه حرارت بالا نیاز دارد. خاک هاي غیر شور، حاصلخیز و با بافت متوسط خاک های مناسبی برای کشت زعفران است.

زعفران از نظر نیز آبی گیاهی کم توقع بوده و زمان آبیاری نیز موقعی می باشد که گیاهان دیگر به آب نیاز ندارند. حداقل دمای تحمل زعفران 20 - درجه سانتی گراد و حداکثر دمای تحمل آن 47 درجه می باشد. این گیاه شوری تا 6000 دسی زیمنس را می تواند تحمل کند و دارای نیاز آبی حدود 3500 متر مکعب در هکتار می باشد.

مناطق مناسب کشت زعفران در استان قم

زعفران گیاهی است که نیاز آبی کمی داشته و در عین حال درجه حرارت های بالا و یا پایینی که در استان قم اتفاق می افتد را به خوبی تحمل می کند. در ضمن در مقابل شوری نیز تا حدی مقاوم است. با این تفاصیل می توان گفت که این گیاه قابلیت کشت در اکثر مناطق استان قم به جز مناطق شور (بخش قنوات) را دارد.

کاشت، داشت و برداشت زعفران

بهترین زمان کاشت پیاز زعفران در فصل خزان گیاه بوده که از اواخر خرداد تا اوایل شهریور می باشد. پیازها باید درشت و عاری از هر گونه بیماری باشند و قبل از کاشت پیازها را با قارچ کش مناسب مثل سرزان، تری تیزان و گرانوزان ضدعفونی کرد. از آنجایی که بوته زعفران کوتاه است زمینه برای رشد علف هاي هرز فراهم است و باید مزرعه را وجین کرد. در استان قم برداشت زعفران به صورت دستی و در مهر و آبان انجام می شود. بهترین ساعت برداشت زعفران در ابتدای روز قبل از طلوع آفتاب و قبل از باز شدن کامل گل ها، می باشد.

معرفی گیاه دارویی زعفران جهت توسعه کشت در استان قم

تبلیغات
برچسب ها
منابع
نویسنده
مهتاب حمیدی راد
مهتاب حمیدی راد عضو تیم استپ هلپ

در حال حاضر دانشجو رشته مهندسی صنایع می باشم و در زمینه تولید محتوا فعالیت می کنم
مجموع پست ها: 81 مجموع سوالات: 0 مجموع پاسخ ها: 0
مطالب مرتبط
تبلیغات
سایر آموزش های زعفران
پرسش و پاسخ
۰ پاسخ
۰ امتیاز
اندروید سیستم ریکاوری
آموزش تصویری ریست فکتوری تبلت های لنوو Lenovo A7-40, A7-50
۰ پاسخ
۰ امتیاز
اندروید سیستم ریکاوری
آموزش تصویری ریست فکتوری تبلت های لنوو Lenovo A7-40, A7-50
سوالتان را بپرسید
تبلیغات
محصولات آموزشی
فروشگاه